Gå videre til hovedindholdet

1001 nats salat med tahindressing




Åh januar, for syv sytten da!

Den her måned er bare så lang og mørk og land og blæsende og lang og våd. Selvom jeg føler mig mega-over-heldig at være født i et rigt og demokratisk velfærdssamfund, så undrer det mig her om vinteren, hvordan vores forfædre i tidernes morgen kunne finde på at slå sig ned et sted, der er så mørkt, koldt og trist om vinteren. 

Anyhoo, så trænger jeg tit her i januar til en vitamin-indsprøjtning fra de varmere, mere eksotiske himmelstrøg - og det kan man heldigvis få i form af en salat fuld af farver og vitaminer, som denne 1001 nats salat med både appelsiner, pistacienødder og granatæbler og ikke mindst en virkelig lækker tahin-dressing. Prøv den, når det hele bliver lidt for gråt.
1001 nats salat (2-3 pers)
2½ dl perlecouscous
Kerner fra ½ granatæble
2 appelsiner
½ blomkål
½ rødløg
50 g. pistacienødder
2 spsk honning

Tahin-dressing
1 spsk tahin
½ tsk hvidløgspulver (eller ½ fed knust hvidløg)
2 spsk appelsinsaft
2-3 spsk koldt vand
Salt & peber

Kog perlecouscous'en efter anvisningen på pakken (typisk 10-12 min) og afkøl den.

Bland pistacienødder med honning og hæld blandingen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Kom pladen i en 160 grader varm ovn i et kvarters tid. Rør lidt rundt i blandingen et par gange undervejs. Skil nødderne fra hinanden med en ske og lad afkøle.

Skær appelsinerne i skiver eller både, og skær blomkål og rødløg i tynde skiver. Bland forsigtigt salatens dele sammen og anret i en skål.

Rør alle ingredienserne til dressingen grundigt sammen, smag til og server sammen med salaten.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og sæt

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b