Gå videre til hovedindholdet

Hottokeki


Hvis du er til små, tykke pandekager, er dette lige opskriften for dig!

De japanske hottokeki (ja, navner er smukt afledt af det amerikanske hot cakes) er tårnhøje, søde, bløde og fluffy. De er et fint eksempel på en amerikansk ret, der er blevet japaniseret. De tager lidt længere tid at lave end almindelige pandekager, men er ulejligheden værd. Traditionelt serveres de med sirup eller koldt smør, men jeg synes, de er bedst med lidt frugt, gerne en form for citrus som modspil til alt det søde. 
Hottokeki (ca. 5-6 stk.)
2 æg
2 dl kærnemælk (eller alm. mælk)
1 tsk vanilleekstrakt
50 g. sukker
175 g mel
1 nip fint salt
1 tsk bagepulver
½ tsk natron

Lidt smør til stegning af pandekagerne
En rund metal-udstikker på ca 10-12 cm i diameter

Desuden:
Ahornsirup
Frisk frugt

Pisk mælk og æg sammen.

Bland de tørre ingredienser, og bland dem derefter i mælkeblandingen. 

Lad dejen stå i 15 min.

Varm en pande op ved middel-varme (pandekagerne skal bage længere end tynde pandekager, så ved for høj varme brænder de på) og sæt metal-formen på panden og fyld den halvt op med dej. Sæt forsigtigt et grydelåg over formen. Lad dejen stege indtil luftbobler danner sig på overfladen (10-15 min). Vend forsigtigt pandekagen og steg den et par minutter på den anden side.

Gentag med resten af dejen.

Server med sirup og frisk frugt.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egentlig

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)