Gå videre til hovedindholdet

Frokost-salat med avocado, kikærter og feta


I de godt to år jeg har været på min nuværende arbejdsplads, har vi haft en kantine, der udbød frokost af en noget svingende kvalitet. Men jeg hang på, for jeg er bare ikke pjattet med det der madpakke-halløj. Sådan én skal jo laves hjemmefra, og af en eller anden grund er jeg altid meget uinspireret, når det gælder frokost. Derudover består sådan én oftest af rugbrød, som jeg bare ikke er pjattet med (med mindre rugbrødet er højt belagt eller befinder sig i en sønderjysk rugbrødslagkage, se her: https://alverdensmad1.blogspot.dk/2017/07/snderjysk-brdtorterugbrdslagkage.html). 

Nu er der imidlertid sket det, at kantinen holder lukket i tre måneder, og derfor er jeg nødt til selv at finde på noget frokost-værk i den tid (ja, jeg ved det godt; jeg prøver at være tapper). Jeg tænker, det primært bliver noget med nogle aftensmadsrester, men de dage jeg ellers har overskud til at lave det, kunne det også godt være noget med en god, mættende salat, såsom denne avocado, kikærte og feta salat.

Opskriften her er kraftigt inspireret - for ikke at sige tyv-lånt - fra den fine, fine blog "Two peas and their pod". Originalen kan ses her: https://www.twopeasandtheirpod.com/chickpea-avocado-feta-salad/. Salaten smager fantastisk - cremethed fra avocadoen og fetaen, knas fra løgene, dejlig fylde fra kikærterne og sødme fra majsene -  og er dejligt mættende. Hvis man spiser lidt brød til, kan den fint strække til to personer. Uden brød kan jeg uden problemer spise den helt selv, men så er jeg også mæt frem til aftensmaden.
Frokost-salat med avocado, kikærter og feta (1-2 pers)
1 ds kikærter
1 stor avocado
½ dl majs
1 lille rødløg
Juice fra ½ lime eller citron
50 g feta
Salt & peber
Lidt skovsyre til pynt (havde jeg været åndsnærværende nok til at købe frisk koriander, havde jeg brugt det)

Skær avocadoen i mundrette bidder, skær tomaterne i halve, skær løget midt over og derefter i tynde skiver. Bland kikærter, avocado, majs og rødløg i en skål. Dryp citron/limejuicen over og vend rundt. Smuldr fetaen i. Smag til med salt og peber (spar ikke på peberet!). Drys evt. med lidt skovsyre eller frisk koriander.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egentlig