Gå videre til hovedindholdet

Buttermilk biscuits



Buttermilk biscuits forbindes fortrinsvis med USA, især sydstaterne, men minder af udseende og struktur meget om de engelske scones. De er sprøde udenpå og fantastisk lækkert bløde og "flagede" indeni, men modsat scones er de ikke søde og spises typisk som kuvertbrød til en frokost eller middag. Ligesom scones har de dog også den vidunderlige egenskab, at de laves med bagepulver og ikke gær som hævemiddel, så de skal hverken æltes eller hæve, og derfor kan de laves på under en time fra start til slut. 

Hvis man mod forventning ikke skulle få spist dem alle op, egner de sig også godt til at fryse og tø op i ved en senere lejlighed. Og endelig skal jeg huske at tilføje, at de også er gode med ost og/eller syltetøj til eftermiddagskaffen. En-joy!

Buttermilk biscuits (10-12 stk)
350 g mel
1 tsk fint salt
2 tsk sukker
4 tsk bagepulver
150 g koldt smør
1 æg
1½ dl kold kærnemælk + lidt ekstra til pensling
Evt 3-4 spsk iskoldt vand

Instruktioner
Bland mel, salt, sukker og bagepulver i en skål. Skær den kolde smør i tern eller riv den på den grove side af et rivejern ned i melet. Brug en gaffel eller hænderne til at gnide smørret ud i melet. Det behøver ikke være ensartet - der må gerne være nogle smørklumper.

Bland æg og kærnemælk i en anden skål og kommes i melet. Rør eller ælt sammen til det akkurat er blandet - det skal ikke æltes for meget. Hvis dejen er for tør, kommes lidt iskoldt vand i, en skefuld ad gangen. Dejen skal være ret fast og let klistret.

Kom lidt mel på bordet og rul dejen ud med en kagerulle til en størrelse på ca. 15 x 20 cm. Tænk på dejen som delt i tre på den lange led og fold de to ende-dele ind over den midterste del, ligesom hvis du skulle folde et stykke papir sammen til at putte i en konvolut (dengang man stadig gjorde det). Vend dejen om, så den øverste foldning kommer til at være nederst. 

Rul dejen ud igen til den er ca 1½ cm tyk og udstik små biscuits med en udstikker eller et glas på ca. 5 cm i diameter. Saml den overskydende dej og rul ud igen og udstik. Fortsæt til der ikke er mere dej tilbage. 

Sæt biscuits'ene på en tallerken, og kom dem i køleskabet i 20 minutter. Varm imens ovnen op til 200 grader varmluft. 

Kom biscuits'ene på en bageplade med bagepapir og pensl med lidt kærnemælk. Bag 15-20 minutter til biscuits'ene er gyldne og netop bagte. Hvis de bager for længe bliver de hurtigt tørre. Lad afkøle let på

Smager bedst lune og samme dag som de er bagt, men egner sig fint til at frysning.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)