Gå videre til hovedindholdet

Buttermilk biscuitsButtermilk biscuits forbindes fortrinsvis med USA, især sydstaterne, men minder af udseende og struktur meget om de engelske scones. De er sprøde udenpå og fantastisk lækkert bløde og "flagede" indeni, men modsat scones er de ikke søde og spises typisk som kuvertbrød til en frokost eller middag. Ligesom scones har de dog også den vidunderlige egenskab, at de laves med bagepulver og ikke gær som hævemiddel, så de skal hverken æltes eller hæve, og derfor kan de laves på under en time fra start til slut. 

Hvis man mod forventning ikke skulle få spist dem alle op, egner de sig også godt til at fryse og tø op i ved en senere lejlighed. Og endelig skal jeg huske at tilføje, at de også er gode med ost og/eller syltetøj til eftermiddagskaffen. En-joy!

Buttermilk biscuits (10-12 stk)
350 g mel
1 tsk fint salt
2 tsk sukker
4 tsk bagepulver
150 g koldt smør
1 æg
1½ dl kold kærnemælk + lidt ekstra til pensling
Evt 3-4 spsk iskoldt vand

Instruktioner
Bland mel, salt, sukker og bagepulver i en skål. Skær den kolde smør i tern eller riv den på den grove side af et rivejern ned i melet. Brug en gaffel eller hænderne til at gnide smørret ud i melet. Det behøver ikke være ensartet - der må gerne være nogle smørklumper.

Bland æg og kærnemælk i en anden skål og kommes i melet. Rør eller ælt sammen til det akkurat er blandet - det skal ikke æltes for meget. Hvis dejen er for tør, kommes lidt iskoldt vand i, en skefuld ad gangen. Dejen skal være ret fast og let klistret.

Kom lidt mel på bordet og rul dejen ud med en kagerulle til en størrelse på ca. 15 x 20 cm. Tænk på dejen som delt i tre på den lange led og fold de to ende-dele ind over den midterste del, ligesom hvis du skulle folde et stykke papir sammen til at putte i en konvolut (dengang man stadig gjorde det). Vend dejen om, så den øverste foldning kommer til at være nederst. 

Rul dejen ud igen til den er ca 1½ cm tyk og udstik små biscuits med en udstikker eller et glas på ca. 5 cm i diameter. Saml den overskydende dej og rul ud igen og udstik. Fortsæt til der ikke er mere dej tilbage. 

Sæt biscuits'ene på en tallerken, og kom dem i køleskabet i 20 minutter. Varm imens ovnen op til 200 grader varmluft. 

Kom biscuits'ene på en bageplade med bagepapir og pensl med lidt kærnemælk. Bag 15-20 minutter til biscuits'ene er gyldne og netop bagte. Hvis de bager for længe bliver de hurtigt tørre. Lad afkøle let på

Smager bedst lune og samme dag som de er bagt, men egner sig fint til at frysning.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egentlig

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)