Gå videre til hovedindholdet

Frokostsalat med ørred, linser og avocado-dressing


Jeg har tidligere underholdt med mit ambivalente forhold til rugbrød, som godt kan være helt ok - især med lækkert og højt belagt pålæg selvfølgelig - men mest bare er lidt kedeligt og ikke noget, jeg er vild efter at få til frokost hver dag. Derfor laver jeg ofte en mættende salat til frokost, som denne her meget nemme sag med fisk og beluga-linser. Stjernen i denne ret er dog avocado-dressingen, som er cremet og lækker med en lige tilpas mængde syre. Den passer super godt til rigtig mange salater - hvis man altså er til avocado, selvfølgelig.

Frokostsalat med ørred, linser og avocado-dressing
2 små fileter varmrøget ørred (varmrøget laks ville også være super lækkert)
1 ds belugalinser
1 stor revet gulerod
2 håndfulde rucolasalat

Avocado-dressing
1 moden avocado
Friskpresset saft fra ½ lime 
½ fed hakket hvidløg (kan udelades)
Koldt vand
1 tsk jomfru olivenolie
Salt og peber

Instruktioner
Dræn belugalinserne godt. Skyl dem med koldt vand og lad dem dryppe af i en si. 

Riv guleroden groft og bland den med linserne.

Fordel rucolasalaten i bunden af to skåle og fordel linse-blandingen ovenpå. 

Riv eller skær fisken i mindre stykker og kom den i eller på salaten.

Til dressingen blendes avocado med lime, hvidløg, olivenolie med ½ dl vand til en helt glat konsistens. Kom evt. mere vand i for en knap så fast dressing. Smag til med salt og peber og server i en lille kande eller skål ved siden af salaten.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og sæt