Gå videre til hovedindholdet

Simpel tomatsalat med paneret fetaNu er det ved at være den tid, hvor tomaterne for alvor begynder at være søde, røde og lækre - i stedet for hårde og smagløse.

Retten her med tomater og paneret feta er så simpel, at jeg bliver i tvivl om man overhovedet kan kalde det en ret. Men det er god! Især som en let frokost (evt. med lidt surdejsbrød til) eller som forret.

Brug gode, søde tomater (for ellers kan det være lige meget) og en god fast feta (jeg har her brugt Puck). Fetaen bliver ikke flydende af at blive stegt, men nærmere sådan cremet-blød inden i. Den hærder dog hurtigt, når den kommer af varmen, så server retten straks efter feta-stegningen. Så er man også sikker på, at paneringen er helt sprød.
Simpel tomatsalat med paneret feta (2 pers)
4 store gode bøftomater eller en blanding af små og store gode tomater 
2 spsk sorte oliven (f.eks. kalimati)
1 spsk kapers
1-2 spsk jomfru olivenolie
Lidt frisk eller tørret timian
Salt og peber

Paneret feta:
2 skiver god feta, ca 1½ cm tyk
3 spsk hvedemel
1 æg
3 spsk rasp, meget gerne panko rasp - så bliver det ekstra sprødt

Instruktioner:
Skær tomaterne i tynde skiver og fordel dem retfærdigt på to tallerkner. Dryp lidt god olivenolie over og drys med salt og peber. Fordel lidt kapers og oliven ovenpå tomaterne.

Skær to gode skiver af fetaen (ca. 2 cm i tykkelsen). Find tre tallerkner frem: Kom mel i den første, slå ægget ud i den anden og pisk det let sammen, og i den tredje tallerken kommes raspen. Vend nu fetaskiverne først i mel, så i æg (vær opmærksom på at skiverne dækkes helt af æg. Der kan nemt komme luftbobler, så der er bare stykker feta) og til sidst i rasp. 

Varm olien i en stegepande og steg de to skiver feta over middelhøj varme på begge sider, til de er sprøde uden på og bløde indeni. 

Læg et stykke feta ovenpå hver af de to tomatsalater, drys med timian og server straks. Mums!!

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egentlig