Gå videre til hovedindholdet

Bagte banankage doughnuts


Jeg har først i en moden alder opdaget glæden ved banankage. Jeg har altid syntes, det var lidt sådan en snyde-kage, fordi den smagte så meget af banan, og derudover var alt for sød til min smag. Men på det seneste har jeg smagt flere rigtigt gode af slagsen, som har været både tilpas svampede og ikke alt for banan'ede (hvis det ellers var et ord). I versionen herunder har jeg desuden bagt kagen i en muffinform, hvilket betyder en bedre sprødt ydre-svampet indre ratio. Og så er doughnuts jo bare sjove at pynte.

Og hey, nu er det liiiige om et øjeblik efterårsferie!! Så vidunderligt og så tiltrængt og en oplagt lejlighed for at bage kage.
Bagte banankage doughnuts (12 stk.)
100 g. blødt smør + ekstra til at smørre formen
125 g. rørsukker
3 æg, str m
1 spsk creme fraiche eller yoghurt (kan udelades)
125 g. hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker
3 bananer
45 g. god pålægschokolade

100 g. flormelis
1 spsk. kakao
5-6 spsk kogende vand
Fint sukker-drys

Tænd ovnen på 175 grader varmluft

Kom blødt smør og sukker i en skål og rør-rør-rør til smørret er helt blødt og sukkeret nærmest opløst. Rør æggene i ét ad gangen og rør godt mellem hvert æg. Rør til sidst creme fraichen/yoghurten i.

I en anden skål blandes mel, bagepulver og vanillesukker. Knæk chokoladen i små og mellemstore stykker, mens den stadig er i pakken. Bland chokoladen i melet.

Kom melblandingen i smørblandingen og rør til de to er netop blandet. 

Mos eller blend bananerne til mos, og rør også dem i dejen.

Smør doughnutformen med smør og fyld hullerne halvt op med dej. Bag evt. af flere omgange, hvis formen har mindre end 12 huller.

Bages midt i ovnen i ca 15 min.

Lad doughnuts'ene køle helt af. Bland flomelis og kakao og hæld varmt vand i blandingen lidt ad gangen til den har den ønskede konsistens (vær lidt forsigtig med vandet for glasuren bliver nemt for tynd). Glaser coughnuts'ene og pynt med dit fineste krymmel.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Sprød hverdagssalat af spidskål og ærter

Jeg ved ikke, om det at denne salat er SÅ simpel og SÅ hurtig og nem at lave medvirker til, at det er en af mine yndlings-vintersalater? Men faktum er, at jeg er vild med den. Knasende spidskål, søde-bløde ærter og en syrlig dressing smagt godt til med salt og peber. Mere skal der faktisk ikke til, og salaten passer fint som tilbehør til mange af vinterens lidt tunge retter. Den er blevet en klassiker på middagsbordet her i huset. Spidskål- og ærtesalat (nok til 4 pers. som tilbehør) Salat : ½ spidskål 2 dl frosne ærter, optøede Dressing : 3 spsk god olivenolie 1½ spsk hvidvinseddike Salt og peber Lidt frisk dild Skør spidskålen i så tynde strimler som muligt, gerne på et mandolinjern. Kom kålen i en salatskål og hæld olivenolien, eddiken, salt og peber samt finthakket frisk dild direkte over, og vend herefter rigtig godt rundt i kålen, enten med (rene) hænder eller en gaffel og en ske. Smag til - måske skal der lidt mere salt og peber i. Bland til sidst ærte