Gå videre til hovedindholdet

Bagte banankage doughnuts


Jeg har først i en moden alder opdaget glæden ved banankage. Jeg har altid syntes, det var lidt sådan en snyde-kage, fordi den smagte så meget af banan, og derudover var alt for sød til min smag. Men på det seneste har jeg smagt flere rigtigt gode af slagsen, som har været både tilpas svampede og ikke alt for banan'ede (hvis det ellers var et ord). I versionen herunder har jeg desuden bagt kagen i en muffinform, hvilket betyder en bedre sprødt ydre-svampet indre ratio. Og så er doughnuts jo bare sjove at pynte.

Og hey, nu er det liiiige om et øjeblik efterårsferie!! Så vidunderligt og så tiltrængt og en oplagt lejlighed for at bage kage.
Bagte banankage doughnuts (12 stk.)
100 g. blødt smør + ekstra til at smørre formen
125 g. rørsukker
3 æg, str m
1 spsk creme fraiche eller yoghurt (kan udelades)
125 g. hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker
3 bananer
45 g. god pålægschokolade

100 g. flormelis
1 spsk. kakao
5-6 spsk kogende vand
Fint sukker-drys

Tænd ovnen på 175 grader varmluft

Kom blødt smør og sukker i en skål og rør-rør-rør til smørret er helt blødt og sukkeret nærmest opløst. Rør æggene i ét ad gangen og rør godt mellem hvert æg. Rør til sidst creme fraichen/yoghurten i.

I en anden skål blandes mel, bagepulver og vanillesukker. Knæk chokoladen i små og mellemstore stykker, mens den stadig er i pakken. Bland chokoladen i melet.

Kom melblandingen i smørblandingen og rør til de to er netop blandet. 

Mos eller blend bananerne til mos, og rør også dem i dejen.

Smør doughnutformen med smør og fyld hullerne halvt op med dej. Bag evt. af flere omgange, hvis formen har mindre end 12 huller.

Bages midt i ovnen i ca 15 min.

Lad doughnuts'ene køle helt af. Bland flomelis og kakao og hæld varmt vand i blandingen lidt ad gangen til den har den ønskede konsistens (vær lidt forsigtig med vandet for glasuren bliver nemt for tynd). Glaser coughnuts'ene og pynt med dit fineste krymmel.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egentlig

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)