Bagte banankage doughnuts


Jeg har først i en moden alder opdaget glæden ved banankage. Jeg har altid syntes, det var lidt sådan en snyde-kage, fordi den smagte så meget af banan, og derudover var alt for sød til min smag. Men på det seneste har jeg smagt flere rigtigt gode af slagsen, som har været både tilpas svampede og ikke alt for banan'ede (hvis det ellers var et ord). I versionen herunder har jeg desuden bagt kagen i en muffinform, hvilket betyder en bedre sprødt ydre-svampet indre ratio. Og så er doughnuts jo bare sjove at pynte.

Og hey, nu er det liiiige om et øjeblik efterårsferie!! Så vidunderligt og så tiltrængt og en oplagt lejlighed for at bage kage.
Bagte banankage doughnuts (12 stk.)
100 g. blødt smør + ekstra til at smørre formen
125 g. rørsukker
3 æg, str m
1 spsk creme fraiche eller yoghurt (kan udelades)
125 g. hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker
3 bananer
45 g. god pålægschokolade

100 g. flormelis
1 spsk. kakao
5-6 spsk kogende vand
Fint sukker-drys

Tænd ovnen på 175 grader varmluft

Kom blødt smør og sukker i en skål og rør-rør-rør til smørret er helt blødt og sukkeret nærmest opløst. Rør æggene i ét ad gangen og rør godt mellem hvert æg. Rør til sidst creme fraichen/yoghurten i.

I en anden skål blandes mel, bagepulver og vanillesukker. Knæk chokoladen i små og mellemstore stykker, mens den stadig er i pakken. Bland chokoladen i melet.

Kom melblandingen i smørblandingen og rør til de to er netop blandet. 

Mos eller blend bananerne til mos, og rør også dem i dejen.

Smør doughnutformen med smør og fyld hullerne halvt op med dej. Bag evt. af flere omgange, hvis formen har mindre end 12 huller.

Bages midt i ovnen i ca 15 min.

Lad doughnuts'ene køle helt af. Bland flomelis og kakao og hæld varmt vand i blandingen lidt ad gangen til den har den ønskede konsistens (vær lidt forsigtig med vandet for glasuren bliver nemt for tynd). Glaser coughnuts'ene og pynt med dit fineste krymmel.

Kommentarer

Populære indlæg