Ceasar salad m. penne, avocado & buttermilk chickenFor sulen, så satte hverdagen da lige ind igen!

Det har heldigvis været en dejlig og afslappende ferie, men der har da slet ikke været tid til stille og roligt at komme op i gear igen på arbejde - det har været lige på og hårdt. Og når det er sådan, synes jeg, det er ekstra dejligt at få noget god aftensmad, som for eksempel ceasar salad.

Ceasar salad er min yndlingssalat. Den er fuld af smag og knas, og oveni købet så vækker denne salat også ferieminder hos mig, fordi jeg fik mit livs bedste ceasar salad for over ti år siden i San Fransisco, som jeg besøgte med min mand, mens vi stadig var (relativt) nyforelskede. Og sådan er det jo med mad - ligesom med dufte - at nogle retter bare minder én om bestemte oplevelser, som giver maden en ekstra dimension.

Ceasar salad er i princippet en meget simpel salat kun bestående af romaine-salat, croutoner, parmesan og en god dressing. I denne udgave har jeg lavet den lidt mere aftensmads-venlig ved at tilsætte penne og avocado og kylling, som er blevet ektra forkælet ved at hænge ud i en kærnemælksmarinade. Det gør den ekstra mør og smagfuld, men er man i tidsnød, kan man selvfølgelig bare stege den, som den er med lidt salt og peber.

Ceasar salad m. penne, avovado & buttermilk chicken (2 pers)
Salat:
2 kyllingebryster
1½ dl kærnemælk
Saft af ½ citron
Lidt frisk timian, salt og peber
Lidt olivenolie til stegning

100 g. penne
1 moden avocado

½ romainesalat
Lidt frisk timian

2-3 skiver tørt surdejsbrød (eller færdigtlavede croutoner)
Olivenolie
Salt

Høvlet parmesan

Dressing:
3/4 dl god mayonaise
½ dl kærnemælk
1 fed hvidløg i mindre skiver
1-2 ansjosfileter
1 spsk citronsaft
25 g. revet parmesan
Salt & peber

Kylling:
Bland kærnemælk, citronsaft, salt, peber og timian i en dybtallerken og vend kyllingebrysterne heri, så de er helt dækkede. Dæk med husholdningsfilm og stil på køl i mindst ½ time eller natten over (op til 24 timer).

Kog pennene i saltet vand i ca. 10 min, eller til de er al dente. Lad køle af.

Skær eller riv surdejsbrødet i mindre stykker og rist det i lidt olivenolie på en middelvarm pande til de små croutoner er helt sprøde. Drys lidt salt over, kom i en skål og stil til side. Skal endelig ikke dækkes til, da croutonerne så bliver bløde.

Vask salaten og riv eller skær den i mindre stykker. Skræl avocadoen og skær den i skiver.

Tag kyllingebrysterne op af marinaden og steg dem i en pande med lidt olivenolie ved middelhøj varme til de er præcis gennemstegte. Lad afkøle lidt før de skæres i skiver.

Blend alle ingredienserne til dressingen til de er helt integrerede og smag til med salt og peber.

Anret salaten på to tallerkner: Først penne, dernæst salat, avocado og kylling. Drys rundhåndet med croutoner og parmesanflager og server med dressingen on the side. Enjoy!


Kommentarer

Populære indlæg