Gå videre til hovedindholdet

Ceasar salad m. penne, avocado & buttermilk chicken



For sulen, så satte hverdagen da lige ind igen!

Det har heldigvis været en dejlig og afslappende ferie, men der har da slet ikke været tid til stille og roligt at komme op i gear igen på arbejde - det har været lige på og hårdt. Og når det er sådan, synes jeg, det er ekstra dejligt at få noget god aftensmad, som for eksempel ceasar salad.

Ceasar salad er min yndlingssalat. Den er fuld af smag og knas, og oveni købet så vækker denne salat også ferieminder hos mig, fordi jeg fik mit livs bedste ceasar salad for over ti år siden i San Fransisco, som jeg besøgte med min mand, mens vi stadig var (relativt) nyforelskede. Og sådan er det jo med mad - ligesom med dufte - at nogle retter bare minder én om bestemte oplevelser, som giver maden en ekstra dimension.

Ceasar salad er i princippet en meget simpel salat kun bestående af romaine-salat, croutoner, parmesan og en god dressing. I denne udgave har jeg lavet den lidt mere aftensmads-venlig ved at tilsætte penne og avocado og kylling, som er blevet ektra forkælet ved at hænge ud i en kærnemælksmarinade. Det gør den ekstra mør og smagfuld, men er man i tidsnød, kan man selvfølgelig bare stege den, som den er med lidt salt og peber.

Ceasar salad m. penne, avovado & buttermilk chicken (2 pers)
Salat:
2 kyllingebryster
1½ dl kærnemælk
Saft af ½ citron
Lidt frisk timian, salt og peber
Lidt olivenolie til stegning

100 g. penne
1 moden avocado

½ romainesalat
Lidt frisk timian

2-3 skiver tørt surdejsbrød (eller færdigtlavede croutoner)
Olivenolie
Salt

Høvlet parmesan

Dressing:
3/4 dl god mayonaise
½ dl kærnemælk
1 fed hvidløg i mindre skiver
1-2 ansjosfileter
1 spsk citronsaft
25 g. revet parmesan
Salt & peber

Kylling:
Bland kærnemælk, citronsaft, salt, peber og timian i en dybtallerken og vend kyllingebrysterne heri, så de er helt dækkede. Dæk med husholdningsfilm og stil på køl i mindst ½ time eller natten over (op til 24 timer).

Kog pennene i saltet vand i ca. 10 min, eller til de er al dente. Lad køle af.

Skær eller riv surdejsbrødet i mindre stykker og rist det i lidt olivenolie på en middelvarm pande til de små croutoner er helt sprøde. Drys lidt salt over, kom i en skål og stil til side. Skal endelig ikke dækkes til, da croutonerne så bliver bløde.

Vask salaten og riv eller skær den i mindre stykker. Skræl avocadoen og skær den i skiver.

Tag kyllingebrysterne op af marinaden og steg dem i en pande med lidt olivenolie ved middelhøj varme til de er præcis gennemstegte. Lad afkøle lidt før de skæres i skiver.

Blend alle ingredienserne til dressingen til de er helt integrerede og smag til med salt og peber.

Anret salaten på to tallerkner: Først penne, dernæst salat, avocado og kylling. Drys rundhåndet med croutoner og parmesanflager og server med dressingen on the side. Enjoy!


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egent...

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b...

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og ...