Hot white russian

Efteråret var engang min yndlings-årstid, Den betød mørke hygge-aftner, smukke farver på træerne, blæst og en dejlig friskhed i luften. Men så fik jeg børn. Og de børn jeg fik, lagde sig syge, så snart kalenderen sagde oktober. Hvis der var en baktusse i luften, fangede de den; hvis de blev snottede, førte det helt sikkert også til en gang mellemørebetændelse (hvis ikke også lungebetændelse), og hvis der var omgangssyge i børnehaven, ja, så kunne vi lige så godt finde spandene frem og gøre os klar til en hård nat. Havde vi levet i 1920'erne, havde pigerne været oplagte kandidater til ophold på svagbørnskoloni. Der har været efterår og vintre, hvor min mand og jeg har spurgt os selv om, hvorfor vi overhovedet gad at betale for deres institutions-pladser - for de opholdt sig ærligt talt mere hjemme i sengen end i børnehaven. 

Efterhånden som pigerne er blevet større (de er 8 og snart 7 nu) er det blevet meget, meget bedre, men jeg imødeser nu altid efteråret med en vist frygt og bæven og tager ligesom min indre rustning på i forventning om de søvnløse nætter, der måtte komme.

Hvorom alting er, kalder den her årstid og denne type vejr på en dejlig varm drik, og selvom drikken på billedet måske mest af alt ligner en kop varm kakao, så er det en varm udgave af en white russian og dermed en meget voksen drik med både kaffe, kahlua og vodka toppet med blødt flødeskum og et drys kakao. Perfekt til en indendørs hyggestund, mens blæsten river og rusker udenfor.

Hot white russian (1 stk.)
1 kop nybrygget varm kaffe
½ dl kahlua eller baileys
2 spsk vodka
Lidt friskpisket flødeskum
Et lille drys kakaopulver
Her også pyntet med lidt skovsyre

Kom kaffe, kahlua/baileys og vodka i en kasserolle og varm godt igennem (vær dog forsigtig - det må ikke koge). Hæld drikken i en kop og top med flødeskum. Sæt dig i dit yndlingshjørne af sofaen, evt. med et mormortæppe om benene, og nyd drikken, mens du ser din yndlingsserie.

Kommentarer

Populære indlæg