Gå videre til hovedindholdet

Knäckebröd


Sikken en dejlig efterårsferie, der snart lakker mod enden!

Ud over råhygge i den lille families skød (inkl. en biotur og en megahyggelig men meget kølig tur i Friheden), har min mand og jeg været fire dage i Stockholm - kun os to. Det er vores første kærestetur uden børn, siden vi fik børn - hvilket vil sige i over 8 år - så det var på høje tid. 

Og vi havde simpelthen sådan en fin tur. Stockholm er virkelig en smuk og meget dejlig by.

Men mere om Stockholm og vores tur i næste indlæg. Foreløbigt bare en ode til vores broderfolk i form af disse grove knäckebröd, som er gode under stort set enhver form for pålæg og derudover meget nemme at bage. Varsågod!
Avocado med dukkah og rød peber

Lagret cheddarost med blåbærmarmelade og spiselige blomster

Blåskimmel-ost med nødder i honning og skovsyre
Knäckebröd (16-20 stk)
100 g. hvedemel + ekstra til udrulning
100 g. rugmel
100 g. groft hvedemel
100 g. 5-kornsblanding
1 spsk flydende honning
Ca. 2 dl vand.

Tænd ovnen på 160 grader varmluft.

Bland alle ingredienserne sammen til en klistret dej. Hold lidt igen med vandet, hvis dejen er ved at blive meget klistret. Rul dejen ud på et meldækket bord til den er ca. 2 mm tynd. Skær rektangler ud i den størrelse du ønsker. Ælt den overskydende dej sammen og gentag til al dejen er brugt.

Fordel knækbrødene på to bageplader beklædt med bagepapir og bag dem 15-20 min. De skal være gennembagte, men må heller ikke få for meget, for så bliver de alt for hårde.

Lad afkøle, før de spises. Kan holde sig en uges tid i en lufttæt beholder. Afkøles dog helt inden de komme i beholder - ellers bliver de bløde.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Sprød hverdagssalat af spidskål og ærter

Jeg ved ikke, om det at denne salat er SÅ simpel og SÅ hurtig og nem at lave medvirker til, at det er en af mine yndlings-vintersalater? Men faktum er, at jeg er vild med den. Knasende spidskål, søde-bløde ærter og en syrlig dressing smagt godt til med salt og peber. Mere skal der faktisk ikke til, og salaten passer fint som tilbehør til mange af vinterens lidt tunge retter. Den er blevet en klassiker på middagsbordet her i huset. Spidskål- og ærtesalat (nok til 4 pers. som tilbehør) Salat : ½ spidskål 2 dl frosne ærter, optøede Dressing : 3 spsk god olivenolie 1½ spsk hvidvinseddike Salt og peber Lidt frisk dild Skør spidskålen i så tynde strimler som muligt, gerne på et mandolinjern. Kom kålen i en salatskål og hæld olivenolien, eddiken, salt og peber samt finthakket frisk dild direkte over, og vend herefter rigtig godt rundt i kålen, enten med (rene) hænder eller en gaffel og en ske. Smag til - måske skal der lidt mere salt og peber i. Bland til sidst ærte