Cremet blomkålssuppe med en hær af toppingsOoh, the weather outside is frightful!

Jeg troede lige, at Ingolf bogstaveligt talt var endnu en storm i et glas vand, men så vågnede jeg i nat ved, at vores på-klem-åbne vindue stod og klaprede, og da jeg så stod op for at lukke det, lignede det dommedag udenfor: Himmel og jord stod i ét, og buske og træer stod og vred sig for at undgå at blive revet op ved roden. 

Når man ikke skal ud i elementernes rasen - og ikke har en kælder, der bliver oversvømmet eller en trampolin, som pludselig er borte med blæsten (manden pakkede med rettidig omhu sidstnævnte ned igår) - så er sådan en efterårsstorm nu meget hyggelig. Og så kalder denne slags vejr efter min mening på suppe. Da det er højsæson for blomkål, ligger det jo lige til højrebenet, at denne grøntsag skal spille hovedrollen, og opskriften her fører dig til en dejligt cremet suppe - med forslag til en masse knasende toppings, som smager skønt til.


Blomkålssuppe med toppings (4 pers.)
Suppe:
1 blomkålshoved
2 fed hvidløg
1 løg
3 mellemstore kartofler
Lidt smør til stegning
1 l. grøntsags- eller hønsebouillon
Lidt friske timianblade 
2 dl fløde, 9%
Lidt frisk citronsaft
Salt & peber

Toppings:
Croutoner
Ærter
Ristede mandler
Frisk timan
Små sprøde bacon-stykker

Pil løg og hvidløg og skær dem i mindre stykker (de skal blendes, så det behøver ikke være så pænt eller præcist). Skræl kartoflerne og skær også dem i mindre tern (2-3 cm). Rens blomkålet og pluk/skær den i mindre bukketter.

Smelt smørret i en stor, tykbundet gryde. Steg løg og hvidløg i smørret over mellemhøj varme. Kom blomkål og kartofler i og steg dem med et par minutter. Hæld bouillonen og lidt timianblade ved - tilsæt evt. lidt ekstra bouillon eller vand hvis blomkål og kartofler ikke er helt dækkede af væde. Bring i kog, skru ned og lad simre under låg i 15-20 min., til kartofler og blomkål er helt møre. 

Tag suppen af varmen og blend den helt glat. Hæld fløde i, og varm suppen igennem igen. Smag til med salt og peber og evt. lidt citronsaft.

Server med alle de lækre toppings.Kommentarer

Populære indlæg