(Reklame/ kød modtaget som gave fra Toftegaards Gårdbutik: http://toftegaards-gaardbutik.dk/).
Bibimbap er en vidunderlig koreansk ret, der består af dampende varme ris, sprøde grøntsager, mørt og krydret kød toppet af med et spejlet æg, der binder det hele sammen.
Bibimbap betyder "blandet ris" og er en meget populær ret i sit hjemland, og det er nemt at forstå hvorfor. Udover at være utrolig lækker, er det også en virkelig nem og sund ret at lave, og har man kræsne børn, kan de selv få lov at komponere deres bibimbap-skål. Derudover er bibimbap super som restemad, hvor man på en rigtig god og lækker måde kan få brugt de der grøntsager i køleren, der er lige på nippet til at bliver for gamle. Og så har retten et sjovt navn, hvilket er noget, jeg virkelig sætter pris på!
Jeg har tidligere lagt en opskrift på bibimbap op her på bloggen (https://alverdensmad1.blogspot.com/2017/10/bibimbap-koreansk-comfort-food.html), men grunden til, at jeg kalder denne udgave for "deluxe", er kødet, som her består af skært oksekød (frem for hakket oksekød), som er marineret og fuld af lækre asiatiske smage. Begge udgaver er dog top lækre!
400 g. tykkam
eller andet skært oksekød
Lidt
smagsneutral olie
Marinade:
3 spsk
soyasauce
1 spsk brun
farin eller sukker
2 fed
knust/finthakket hvidløg
1 stor tsk
revet frisk ingefær
1 spsk
sesamolie (kan udelades)
Salt og
peber
1 broccoli
100 g brune
champignon
2 fed
knust/finthakket hvidløg
Lidt
smagsneutral olie
2
gulerødder
½ agurk
4 æg
Lidt smør
eller smagsneutral olie
3 dl
basmati-ris
Herudover:
Soya
Sød chilisauce
Lidt
sesamfrø
Mild rød chili i skiver
Instruktioner:
Skær kødet
i mundrette stykker. Bland alle ingredienserne til marinaden godt sammen og
bland det med kødet i en skål eller frostpose. Læg på køl, og lad marinere ½-3
timer.
Steg kødet
på en varm pande i lidt smagsneutral olie til kødet er brunet og netop mørt
(dvs. steg det ikke for længe). Tag kødet af varmen og stil til side.
Rens/skræl
broccoli og champignon og skær i mundrette bidder. Varm lidt olie i en pande og
steg hvidløg ved middelvarme et par minutter. Kom herefter champignon og
broccoli i panden og steg for middelhøj varme til grøntsagerne er
gennemvarmede, men stadig ret faste. Kom i en skål og stil til side.
Skær agurk
og gulerod i tynde stænger, kom i en skål og stil til side.
Kog undervejs
risen efter anbefalingerne på pakken (jeg plejer at hælde 3. skyllet ris i 6
dl. koldt, saltet vand i en gryde, lade det koge op og derefter simre 12 min.
under låg, slukke for varmen og lade risene stå og trække under låg til resten
af maden er klar).
Steg fire
spejlæg. Hvis man vil have en blød blomme, kan man stege æggene lidt hårdt og
så undlade at vende dem og tage dem af varmen, så snart æggehviden er stivnet.
Anret i
fire skåle: Først ris, så grøntsager, dernæst kød og til sidst spejlæg. Server
straks med soya, sød chilisauce, sesamfrø og frisk rød chili.
Kommentarer
Send en kommentar