Gå videre til hovedindholdet

Sund og nem smoothie-bowl med 3 (eller 4) ingredienser


Man må IKKE blende socialt i disse dage, men man må gerne blende med sin blender. 

Min ældste, som ser alverdens skrammel på TikTok for tiden, så forleden dog en enkelt nyttig ting, som hun delte med mig; nemlig nogle meget simple smoothie bowls, lavet udelukkende af frosne bananer og frosne bær med (og jeg mistænker, at det var her hendes interesse egentlig blev vakt) lidt chokoladestykker på toppen. 

Den simple smoothie-bowl er nu nærmest blevet en fast eftermiddagssnack hos os i disse  hjemmeskolings-dage. Frossen frugt uden tilsat væde er dog mere end min ellers dejlige og trofaste blender kan klare, så vi puttede lidt havremælk ved. Man kan også bruge almindelig komælk, men skal så nok tilsætte lidt honning eller sirup, da havremælken også tilføjer lidt sødme. 

Eneste forberedelse denne smoothie bowl kræver er at skære nogle godt modne bananer i skiver og fryse dem ned nogle timer eller dage forinden. 
Smoothie-bowl med tre (eller fire) ingredienser (2 stk)
2 frosne bananer i skiver
Ca. 100. g frosne bær (hindbær, jordbær, blåbær, blandede bær)
3-4 dl havremælk
Lidt chokolade (hvid, mørk eller mælke) som topping (kan udelades, men hvorfor egentlig?)

Instruktioner:
Skil bananstykker og bær fra hinanden, så der ikke er store frosne klumper, som blenderen skal bøvle med (har du en superblender, er dette skridt lige meget). Kom havremælken i og blend af hjertens lyst, til frugt og mælk er blendet til en helt glat og lækker masse. Tilsæt evt. lidt mere mælk, hvis blenderen har det hårdt.

Anret i to skåle og pynt med lidt chokoladestykker. Jeg har også pyntet med spiselige blomster: Stedmoderblomst og skovsyre. Spises straks.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egentlig