Gå videre til hovedindholdet

Var det noget med en karantini? / Dirty martini


I forhold til de scenarier, som sundhedspersonale og syge/svækkede mennesker (og på sigt også selvstændigt erhvervsdrivende, osv, osv, osv) går i møde i den kommende tid, har jeg den i udgangspunktet utroligt nemme tjans blot at skulle holde mig hjemme og væk fra andre mennesker. En introverts hedeste drøm, egentlig? Dermed er min fornemmeste opgave de næste mange dage at gøre tiden herhjemme sammen med min mand og vores to piger så rar og meningsfuld som muligt.  

Og nu er det ikke, fordi jeg skal advokere for, at man drikker alkohol, mens man tager sig af sine børn (selvom det kan være fristende), men der henad aftentide, når ungerne er lagt, kan man måske godt snige sig til at tage sig en lille én? Og det er her karantinien kommer ind i billedet. Det er desværre ikke mig, der har fundet på karantinien eller the Quarantini, som den oprindeligt hedder. Jeg så den tilfældigt i et opslag på Facebook og ved faktisk ikke, hvem der oprindeligt er ophavsmand til den. Men det drejer sig i al sin enkelthed om en helt almindelig martini, men man drikker den alene, hjemme i ens eget hus. Det er da lidt sjawt.

Jeg kan bedst lide dirty martini, så det er det opskriften herunder fører til, men vil du hellere have en helt regulær én af slagsen, undlader du bare olivenlagen. Denne udgave er desuden shaken, not stirred -  både fordi jeg synes, det smager bedst, men også fordi jeg selv føler mig lidt shaken over hele den her situation på sådan en "tilbageholdt åndedræt"-agtig måde. Jeg håber sådan, at alle de her tiltag betyder, at vi kommer godt igennem de næste måneder - og så må vi også sammen tage oprydningen bagefter med alt hvad det har betydet for folks levebrød (bankerne kunne vel egentlig retfærdigvis godt lave en corona-pakke til de firmaer, der har behov, nu hvor vi reddede kastanjerne ud af ilden for dem under sidste finanskrise). Jeg synes heldigvis også, at det virker til, at stemningen er vendt fra sådan en "Lad os gøre nar af dem, der hamstrer wc-papir" til at "Vi skal passe på hinanden hver for sig", sådan som vores overseje statsminister har opfordret til. Bliv hjemme!
En karantini / Dirty martini 
Isterninger
2 dele vodka
1 dl tør vermouth
2-3 tsk olivenlage
Grønne oliven, evt. fyldt med hele mandler

Instruktioner:
Kom godt med isterninger i en cocktailshaker og kom vodka, vermouth og olivenlage i. Ryst det hele godt igennem. Server i et afkølet (martini-)glas med 2-3 grønne oliven.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egentlig