Gå videre til hovedindholdet

Var det noget med en karantini? / Dirty martini


I forhold til de scenarier, som sundhedspersonale og syge/svækkede mennesker (og på sigt også selvstændigt erhvervsdrivende, osv, osv, osv) går i møde i den kommende tid, har jeg den i udgangspunktet utroligt nemme tjans blot at skulle holde mig hjemme og væk fra andre mennesker. En introverts hedeste drøm, egentlig? Dermed er min fornemmeste opgave de næste mange dage at gøre tiden herhjemme sammen med min mand og vores to piger så rar og meningsfuld som muligt.  

Og nu er det ikke, fordi jeg skal advokere for, at man drikker alkohol, mens man tager sig af sine børn (selvom det kan være fristende), men der henad aftentide, når ungerne er lagt, kan man måske godt snige sig til at tage sig en lille én? Og det er her karantinien kommer ind i billedet. Det er desværre ikke mig, der har fundet på karantinien eller the Quarantini, som den oprindeligt hedder. Jeg så den tilfældigt i et opslag på Facebook og ved faktisk ikke, hvem der oprindeligt er ophavsmand til den. Men det drejer sig i al sin enkelthed om en helt almindelig martini, men man drikker den alene, hjemme i ens eget hus. Det er da lidt sjawt.

Jeg kan bedst lide dirty martini, så det er det opskriften herunder fører til, men vil du hellere have en helt regulær én af slagsen, undlader du bare olivenlagen. Denne udgave er desuden shaken, not stirred -  både fordi jeg synes, det smager bedst, men også fordi jeg selv føler mig lidt shaken over hele den her situation på sådan en "tilbageholdt åndedræt"-agtig måde. Jeg håber sådan, at alle de her tiltag betyder, at vi kommer godt igennem de næste måneder - og så må vi også sammen tage oprydningen bagefter med alt hvad det har betydet for folks levebrød (bankerne kunne vel egentlig retfærdigvis godt lave en corona-pakke til de firmaer, der har behov, nu hvor vi reddede kastanjerne ud af ilden for dem under sidste finanskrise). Jeg synes heldigvis også, at det virker til, at stemningen er vendt fra sådan en "Lad os gøre nar af dem, der hamstrer wc-papir" til at "Vi skal passe på hinanden hver for sig", sådan som vores overseje statsminister har opfordret til. Bliv hjemme!
En karantini / Dirty martini 
Isterninger
2 dele vodka
1 dl tør vermouth
2-3 tsk olivenlage
Grønne oliven, evt. fyldt med hele mandler

Instruktioner:
Kom godt med isterninger i en cocktailshaker og kom vodka, vermouth og olivenlage i. Ryst det hele godt igennem. Server i et afkølet (martini-)glas med 2-3 grønne oliven.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a