Dalgona er en koreansk opfindelse og kan nærmest beskrives som en omvendt cappucino med sød og cremet kaffe øverst og mælk nederst. En dalgona kaffe smager som dyrtkøbt café-kaffe, men er utrolig nem at lave hjemme. Det kræver intet sær-udstyr eller mærkelige ingredienser at lave - blot lidt armkræfter. Dalgona kaffe kan laves og drikkes i både en varm og en kold version. Begge smager cremet og utroligt lækkert.
Og det er okay at savne. Det ser jo heldigvis ud til at virke efter hensigten, at vi holder os fra hinanden, og på dén baggrund synes jeg sagtens, det er til at holde til.
Dalgona (2 kopper)
2 spsk pulverkaffe/ instant kaffe
2 spsk sukker
2 spsk kogende vand
4 dl minimælk
Instruktioner:
Kom pulverkaffe og sukker i en mellemstor skål og hæld det varme vand ved. Brug et piskeris eller en håndmikser til at piske blandingen godt igennem - 2-3 minutter - til den bliver en let og cremet masse.
Iskaffe: Kom den kolde mælk i to glas, kom evt. isterninger ved og fordel kaffecremen ovenpå. Rør rundt og nyd - evt. med et sugerør.
Varm kaffe: Varm mælken i en kasserolle eller en mælkeskummer, fordel den i to glas og fordel kaffecremen over. Rør rundt og nyd!
Kommentarer
Send en kommentar