Jeg går som så mange andre hjemme med mand og børn i disse dage og prøver på alle måder at få det bedste ud af isolationen, og indtil videre synes jeg faktisk, at det med lidt hiv og sving fungerer rigtig godt. Og mindst en gang i timen tænker jeg på, hvor lykkelig jeg er for at bo i et land med et fantastisk dygtigt sundhedsvæsen og en stærk stat, hvor der sidder ordentlige og kompetente mennesker i førerhuset.
Som en del af hjemmeskolingen af vores to piger har jeg - også for min egen mentale sundheds skyld - besluttet, at vi med jævne mellemrum skal bage, og det må gerne være kage. Jeg tænker, at det må høre ind under både madkundskab og almen dannelse. Der skal måles og vejes af, der skal
Vi har lagt ud med den svenske klassiker Kärleksmums. For hvis ikke vi har brug for noget kærlighedsmums nu, så ved jeg da ikke, hvornår vi skulle have det. Kagen er nærmest en svensk udgave af Den der du ved nok-kagen eller en slags Drømmekage med kakao i. Det må da være lige kagen, der kan sprede noget kærlighed og nogle gode vibes - også så vi kan prøve at begrænse den der surhed (jeg også selv kan mærke) over dem, der endnu ikke helt kan finde ud af at opføre sig hensigtsmæssigt. I stedet prøver jeg at glæde mig over alle dem, der følger de nye "regler" for socialt samvær og al den hjælpsomhed og velvillighed, man kan se og mærke på de sociale medier, eller når man råbe-taler med sine naboer på rigtig god afstand.
Ud over at være en rigtig god "begynder"-kage, som er meget nem og lige ud af landevejen at bage sammen med børn, så smager den også helt eventyrligt godt. Så jättebra!
Hav det nu godt derude og pas på hinanden sammen hver for sig!
Kärleksmums (ca. 16 store, kærlige stykker)
Kage:
150 g smør + lidt ekstra til at smørre formen
2 æg
3 dl sukker
2 tsk vanillesukker
1½ spsk usødet kakao
4 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
1½ dl mælk
Topping:
100 g smør
2½ spsk mælk eller kaffe
2 spsk usødet kakao
2 tsk vanillesukker
4 dl flormelis
1½ dl revet kokos + lidt ekstra til pynt
Instruktioner:
Kage:
Sæt ovnen på 175 grader varmluft.
Smelt smørret i en kasserolle over lav varme og kom herefter mælken i. Stil til side og lad afkøle lidt.
Kom imens æg og sukker i en skål, og pisk rigtig godt igennem til massen er lys og luftig.
Bland mel, bagepulver, kakao og vanillesukker i en skål og bland det herefter i æggemassen sammen med smør-mælken. Rør til alt er blandet, men ikke længere end det, da melet ellers vil gøre kagen sej (altså på en træls måde).
Smør en bradepande eller lignende på ca 25x25 cm grundigt med smør eller beklæd med bagepapir og hæld dejen heri. Bag midt i ovnen i ca. 15 min til kagen er lige netop bagt (den er ikke så tyk, så er hurtigt bagt og skal ikke overbages - så bliver den tør).
Tag kagen ud af ovnen og lad den afkøle lidt, mens du laver toppingen.
Topping:
Smelt smørret i en kasserolle over middel varme. Bland de andre ingredienser i og rør det hele godt sammen over svag varme.
Bred toppingen ud over kagen og drys med kokos (eller flormelis) som pynt.
Lad kagen afkøle helt, inden den skæres i (store) firkanter og tages ud af formen.
Kommentarer
Send en kommentar