Gå videre til hovedindholdet

"Cheesecake" med rejer, rogn og rugbrøds-crumble


Sidste sommer holdt vi ferie i det sydlige Sverige (åh Sverige, jeg elsker at være i Sverige!), hvor jeg i Trelleborg fik serveret en slags opdateret udgave af rejecocktailen, som nærmest var en slags salt cheesecake med rejer, rogn og dild. Det var en ret, der var svær at udsætte noget på, men hvis jeg skulle nævne noget, den manglede, skulle det være en knasende konsistens, så i denne rekonstruktion har jeg tilføjet lidt rugbrødscrumble og radisser. Retten er hurtig at bikse sammen og udgør en dejlig og let lille sommerfrokost.


"Cheesecake" med rejer, rogn og rugbrøds-crumble (4 pers)
"Cheesecake"
200 g. flødeost (evt. light)
50 g. creme fraiche (evt. light)
1 spsk mayonaise (evt. light)
1 spsk. citronsaft
Lidt salt

200 g. spiseklare rejer (her store grønlandske rejer fra frost)
1 glas lakserogn (100 g.)
1 lille bundt radisser, renset og skåret i tynde skiver

3 skiver mørk rugbrød
1 spsk smør
God salt

Lidt dild

Start med "cheesecake'n": Bland flødeost, creme fraiche, mayonaise og citronsaft og rør det helt glat. Smag til med salt og stil på køl til det skal bruges.

Smuldr rugbrødsskiverne i mindre stykker og steg det på en varm pande med smør til det er knasende og sprødt. Hold øje med, at det ikke brænder på og rør rundt i det ind i mellem.

Rens og skær radisserne i tynde skiver.

Arranger retten med "cheesecake" nederst. Drys med den let afkølede rugbrødscrumble, og læg rejerne fint til rette herpå. Kom en generøs klat rogn på hver anretning og pynt med radisser og lidt dild. 

Serveres straks eller opbevares på køl til servering (her går lidt af rugbrødens sprødhed tabt, men det smager stadig ganske udemærket).


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)