Jeg havde noget limoncello til at stå i køleskabet og kigge på mig, som jeg ikke rigtig vidste, hvad jeg lige skulle bruge til, men så faldt jeg over drinken Capri sour, hvor limoncello indgår som hovedelement.
Limoncello er en italiensk citron-likør, som man i princippet kan drikke, som den er, men så smager den alt for syrligt, synes jeg. Til gengæld bliver den frisk og sommerlig og silkeblød, når den blandes med sukkerlage, citronsaft og ... æggehvide. Jeg var ikke meget for at drikke rå æggehvide, og den kan da også udelades, men den tilfører altså drinken en helt fløjlsblød konsistens, så prøv det endelig.
Capri sour
1 del limoncello
½ del sukkerlage (vand og sukker 1:1, kogt op så sukkeret opløses og derefter afkølet)
½ del frispresset citron
1 pasteuriseret æggehvide
Is
1 del limoncello
½ del sukkerlage (vand og sukker 1:1, kogt op så sukkeret opløses og derefter afkølet)
½ del frispresset citron
1 pasteuriseret æggehvide
Is
Kommentarer
Send en kommentar