Gå videre til hovedindholdet

Fredagsdrink: Rosé sangria med masser af frugt

Lige om lidt er jeg dælme den, der har sommerferie. Min mand har engang sagt, at årets bedste dag er den dag, man får sommerferie, og jeg er tilbøjelig til at give ham ret (med min fødselsdag og juleaften som tætte konkurrenter i "bedste dag"-kategorien). 

Vi skal holde ferie hjemme i år, så derfor håber jeg stadig på at de sidste dages sol og varme vil vare ved (og så lidt mindre blæst! Hvor kommer al den blæst fra?!?). Vi har ikke de store planer, men det passer mig egentlig utroligt godt. De pigerne var yngre, syntes jeg tit, det var nemmere og mere afslappende at være på arbejde end at være hjemme, for på arbejdet kunne jeg bedre selv bestemme over min egen tid, og der var ikke nogen, der stod og græd uden for døren og råbte på mig (sådan helt Justin Bieber-style), mens jeg var på wc. Men det er heldigvis vendt nu, hvor pigerne er blevet større, og vores hjem igen er et sted, der er til at holde ud at være og slappe af i. Og afslapning er lige præcis det jeg egentlig allerhelst vil have ud af denne sommerferie: Læse nogle gode bøger, se nogle gode serier, gå alt for sent i seng, glemme hvad ugedag det er, tilberede og spise alt for meget god mad og bare hygge mig med familien.

Denne sangria er en skøn måde at starte ferien på. Den er lavet på rosé vin og er knap så sød, som den traditionelle rødvinssangria (som jeg ellers også er stor fan af, bevares). Derudover kan jeg godt lide, når der er masser af blandet frugt i en sangria, for det giver den skønneste smag til drikken. Denne opskrift giver en ordentlig portion, så inviter naboerne over. ¡Salud!


Rosé sangria (6-7 pers.)
1 bakke jordbær
½ bakke kirsebær
1 øko-appelsin
2 nektariner
Lidt brombær
1 flaske kold rosévin
1 dl. hvid rom
½ - 1 l. kold danskvand
Isterninger
Evt lidt frisk mynte til pynt

Hæld den afkølede rosévin og rommen i en stor bowle. Rengør frugterne, skær dem i mundrette stykker (hvis man orker kan man skære kirsebærrene i halve og tage stenen ud - ellers kan de komme i hele) og læg dem ned i vinen. Sættes på køl mindst fire timer og gerne natten over.  

Umiddelbart før servering spædes sangriaen op med danskvand - mængden afhænger af, hvor stærk du vil have sangriaen. Kom godt med isterninger i, så den holder sig kold. 

Kan enten portions-serveres, eller man kan stikke en suppeske i bowlen og lade folk selv tage for sig.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)