Gå videre til hovedindholdet

Fredagsdrink: Rosé sangria med masser af frugt

Lige om lidt er jeg dælme den, der har sommerferie. Min mand har engang sagt, at årets bedste dag er den dag, man får sommerferie, og jeg er tilbøjelig til at give ham ret (med min fødselsdag og juleaften som tætte konkurrenter i "bedste dag"-kategorien). 

Vi skal holde ferie hjemme i år, så derfor håber jeg stadig på at de sidste dages sol og varme vil vare ved (og så lidt mindre blæst! Hvor kommer al den blæst fra?!?). Vi har ikke de store planer, men det passer mig egentlig utroligt godt. De pigerne var yngre, syntes jeg tit, det var nemmere og mere afslappende at være på arbejde end at være hjemme, for på arbejdet kunne jeg bedre selv bestemme over min egen tid, og der var ikke nogen, der stod og græd uden for døren og råbte på mig (sådan helt Justin Bieber-style), mens jeg var på wc. Men det er heldigvis vendt nu, hvor pigerne er blevet større, og vores hjem igen er et sted, der er til at holde ud at være og slappe af i. Og afslapning er lige præcis det jeg egentlig allerhelst vil have ud af denne sommerferie: Læse nogle gode bøger, se nogle gode serier, gå alt for sent i seng, glemme hvad ugedag det er, tilberede og spise alt for meget god mad og bare hygge mig med familien.

Denne sangria er en skøn måde at starte ferien på. Den er lavet på rosé vin og er knap så sød, som den traditionelle rødvinssangria (som jeg ellers også er stor fan af, bevares). Derudover kan jeg godt lide, når der er masser af blandet frugt i en sangria, for det giver den skønneste smag til drikken. Denne opskrift giver en ordentlig portion, så inviter naboerne over. ¡Salud!


Rosé sangria (6-7 pers.)
1 bakke jordbær
½ bakke kirsebær
1 øko-appelsin
2 nektariner
Lidt brombær
1 flaske kold rosévin
1 dl. hvid rom
½ - 1 l. kold danskvand
Isterninger
Evt lidt frisk mynte til pynt

Hæld den afkølede rosévin og rommen i en stor bowle. Rengør frugterne, skær dem i mundrette stykker (hvis man orker kan man skære kirsebærrene i halve og tage stenen ud - ellers kan de komme i hele) og læg dem ned i vinen. Sættes på køl mindst fire timer og gerne natten over.  

Umiddelbart før servering spædes sangriaen op med danskvand - mængden afhænger af, hvor stærk du vil have sangriaen. Kom godt med isterninger i, så den holder sig kold. 

Kan enten portions-serveres, eller man kan stikke en suppeske i bowlen og lade folk selv tage for sig.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og sæt