Gå videre til hovedindholdet

Græskar-hummus med sprød salat


Hummus er en gude-spise. Cremet og fuld af smag. Derfor er det også rart at kunne variere sin hummus lidt engang i mellem, og her kommer derfor en opskrift på en vaskeægte efterårshummus med græskar toppet med en knasende sprød salat. En nem og dejlig snack, frokost eller let aftensmad.
Tak til Emilie for at være hånd-model, selvom hun bestemt ikke ville smage!
Græskar-hummus med sprød salat (1 ordentlig portion!)
Græskar hummus
1 lille hokkaido græskar
1 ds. kikærter
4-5 spsk tahin
3-4 spsk frisk citronsaft
1 fed hvidløg
Salt
½-1½ dl. koldt vand

Sprød salat
½ rødt spidskål
2 tomater
½ agurk
½ eller 1 lille rødløg
5 spsk god olivenolie
3 spsk hvidvinseddike
1 tsk sukker
1 tsk salt
1 håndfuld pinjekerner
1 lille bundt persille

Herudover:
Fladbrød

Til hummussen:
Tænd ovnen på 180 gradr varmluft. Skær græskarret i 6-8 både og fjern alle græskarkernerne (kan evt. renses, ristes og saltes og bruges i salaten). Læg stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag midt i ovnen ca. 15 min eller indtil græskarkødet er blødt og gennembagt. Tag ud af ovnen og lad køle lidt af.

Imens blendes resten af ingredienserne til hummussen grundigt i en blender eller i en skål med en stavblender til det er en helt glat masse.

Skrab det bløde græskarkød af skallen og kom det i hummussen. Blend igen til massen er helt glat. Kom evt. mere vand i, hvis hummussen ikke er blød nok. Smag til med salt og evt. mere citronsaft.

Til den sprøde salat:
Snit kålen og rødløg fint, og skær agurk og tomat i små tern. Bland det hele i en skål. Ryst eller pisk olie, eddike, sukker og salt sammen til en dressing, smag den til og hæld den over salaten.

Server den sprøde salat ovenpå hummussen og drys med ristede pinjekerner og grofthakket persille. Server med lunt fladbrød.


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)