Gå videre til hovedindholdet

Græskar-hummus med sprød salat


Hummus er en gude-spise. Cremet og fuld af smag. Derfor er det også rart at kunne variere sin hummus lidt engang i mellem, og her kommer derfor en opskrift på en vaskeægte efterårshummus med græskar toppet med en knasende sprød salat. En nem og dejlig snack, frokost eller let aftensmad.
Tak til Emilie for at være hånd-model, selvom hun bestemt ikke ville smage!
Græskar-hummus med sprød salat (1 ordentlig portion!)
Græskar hummus
1 lille hokkaido græskar
1 ds. kikærter
4-5 spsk tahin
3-4 spsk frisk citronsaft
1 fed hvidløg
Salt
½-1½ dl. koldt vand

Sprød salat
½ rødt spidskål
2 tomater
½ agurk
½ eller 1 lille rødløg
5 spsk god olivenolie
3 spsk hvidvinseddike
1 tsk sukker
1 tsk salt
1 håndfuld pinjekerner
1 lille bundt persille

Herudover:
Fladbrød

Til hummussen:
Tænd ovnen på 180 gradr varmluft. Skær græskarret i 6-8 både og fjern alle græskarkernerne (kan evt. renses, ristes og saltes og bruges i salaten). Læg stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag midt i ovnen ca. 15 min eller indtil græskarkødet er blødt og gennembagt. Tag ud af ovnen og lad køle lidt af.

Imens blendes resten af ingredienserne til hummussen grundigt i en blender eller i en skål med en stavblender til det er en helt glat masse.

Skrab det bløde græskarkød af skallen og kom det i hummussen. Blend igen til massen er helt glat. Kom evt. mere vand i, hvis hummussen ikke er blød nok. Smag til med salt og evt. mere citronsaft.

Til den sprøde salat:
Snit kålen og rødløg fint, og skær agurk og tomat i små tern. Bland det hele i en skål. Ryst eller pisk olie, eddike, sukker og salt sammen til en dressing, smag den til og hæld den over salaten.

Server den sprøde salat ovenpå hummussen og drys med ristede pinjekerner og grofthakket persille. Server med lunt fladbrød.


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egentlig